Laser-comfort

Veelgestelde vragen

Hoe werkt deze laser?

Via het handstuk wordt een laserpuls aan de te behandelen zone gegeven. Deze zal via het lichaamseigen melanine (pigment van het haartje) opgenomen worden tot in de kern van het haarzakje, waardoor deze opwarmt en vernietigd wordt. Het lasertoestel pakt per puls meerdere haarwortels tegelijk aan, waardoor ook grotere lichaamszones relatief snel behandeld kunnen worden.

Is het veilig

Laserapparatuur mag alleen bediend worden door speciaal opgeleide professionals zoals verpleegkundigen en paramedici. Deze laser voldoet bovendien aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid.

Is het definitief?

Omdat de haargroei cyclisch verloopt in 3 fases : anagene fase (actieve groei), catagene fase (regressieve fase) en telogene fase (rustfase) en een laserbehandeling enkel effectief is tijdens de anagene fase omdat er tijdens deze fase melanine (pigment) is rond de haarwortel, kan per behandeling gemiddeld 20 à 30% van de haarfollikels vernietigd worden.
Er zijn 4 tot 8 lasersessies nodig om een vermindering van 80 tot 90% van de haren te verkrijgen.

Hoe verloopt een consultatie?

Bij een eerste consultatie wordt info gegeven over de werking van de laser, het verloop van de behandelingen en het effect ervan. De patiënt krijgt ook de kans om vragen te stellen. Bij een eerste consultatie wordt ook een huidanalyse uitgevoerd vooraleer de behandeling start.

Indien de patiënt twijfels heeft kan steeds een gratis test uitgevoerd worden bij een eerste consultatie.

Hoe lang duurt de totale behandeling?

Het behandelen van een lichaamszone gebeurt in een 4 à 8 sessies. Onder invloed van hormonen kunnen hier en daar wat fijnere haartjes hergroeien. Een jaarlijkse onderhoudssessie is aangeraden om uw resultaat optimaal te houden.

Komt elk huidtype in aanmerking?

Om de behandelingen met succes te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat de huid zo bleek mogelijk is. Donkere huidtypes en een gebruinde huid zijn moeilijker te behandelen.

Hoe bereid ik me voor op de laserbehandeling?

Ongeveer twee dagen voor de lasersessie scheert u de te behandelen lichaamszone.
Waxen of epileren dient u tussen de lasersessies door te vermijden. Scheren tussen de verschillende sessies mag.
Zon en zonnebank moet worden vermeden van één maand voor tot één maand na de behandeling. Is er toch zon tussen de behandelingen door dan is een ‘sunblock’ vereist.
Twee weken voor uw behandeling geen bruinversnellers of bruinen zonder zon gebruiken.

Doet het pijn?

De behandeling wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Tijdens de behandeling kan de klant een wat prikkelend, tintelend gevoel ervaren.

Neem contact op voor een gratis test

Maak een online afspraak in onze privépraktijk

Maak een online afspraak in een ander instituut